Saturday, December 11, 2010

RESEPI biskut makmur


1. 500 g tepung gandum

2. 1/2 tin kecil minyak sapi...apa2 brand pun boleh
3. minyak masak


INTI:

1. 200 g kacang tanah
2. gula pasir secukup rasa


CARA-CARA:

1. masukkan tepung gandum dalam besen

2. panaskan minyak masak & minyak sapi..pas panaskan dua2 minyak tu,
masukkan kat dalam besen yang ade tepung tadi
3. pas panaskan dua2 minyak tu, masukkan kat dalam besen yang ade tepung tadi
4. uli hingga menjadi doh yang lembut.
5. bulatkan atau bujurkan dan pas tu isi inti. bakar pada 160 darjah celsius,
masak dalam 20-25 minit, before bakar, pastikan oven tu panas dulu..
6. dah masak, golekkan atas gula pasir yang dah di blender
7. cara buat inti...goreng kacang tanpa minyak, buang kulit,
blend jangan halus sangat tau pas tu campurkan gula pasir yang blend gak.

tadaa...makmur da siap....

No comments:

Post a Comment